مطالعات متعدد نشان دادهاند که عسل، به عنوان یک ماده طبیعی و باستانی، میتواند اثرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. این ماده ارزشمند با بهبود عملکرد قلب، کاهش التهاب و تنظیم فشار خون، به عنوان یک محافظ طبیعی برای قلب عمل میکند. در این پژوهش جامع که در سایت عسل قالیکوه ارائه شده است، به بررسی دقیق مکانیسمهای اثرگذاری عسل بر بیماریهای قلبی و عروقی پرداخته شده است. با مطالعه این مقاله، میتوانید اطلاعات جامعی در مورد فواید عسل برای قلب و عروق به دست آورید و از این هدیه طبیعت برای بهبود سلامت خود بهرهمند شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با خواص شگفتانگیز عسل در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی، مطالعه کامل این مقاله را در سایت عسل قالی کوه به شما توصیه میکنیم.

بیماری های قلب و عروق! مشکل قرن!
بیماریهای قلبی عروقی حدود ۳۱ درصد از کل مرگ و میرهای جهانی را تشکیل میدهند. یکی از شایعترین انواع بیماریهای قلبی عروقی، سکته قلبی است که زمانی رخ میدهد که خونرسانی به عضله قلب کاهش مییابد و منجر به هیپوکسی میشود.
سکته قلبی میتواند منجر به عوارضی مانند آریتمی قلبی، تجمع متابولیتهای سمی در قلب شود! علاوه بر این، کاهش خونرسانی میتواند متابولیسم در محل را از طریق مهار متابولیسم لیپیدها و القای استرس اکسیداتیو تغییر داده و منجر به تجمع متابولیتهای سمی در قلب شود!
بیماریهای قلبی عروقی بزرگترین قاتل خاموش در ایران است. آمارهای رسمی نشان میدهد که سالانه حدود ۱۴۰ هزار نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست میدهند و تعداد بسیار بیشتری نیز به دلیل عوارض این بیماریها بستری شده و از کار افتاده میشوند. این آمار تکاندهنده اهمیت بالای این بیماریها را در سلامت جامعه ما نشان میدهد.
یک بررسی جامع از مقالات در زمینه عسل و بیماری های قلبی
در این مقاله، کلیه مقالات در زمینه تاثیر عسل درسلامت قلب و عروق که در سه پایگاه داده الکترونیکی، یعنی PubMed، Scopus و MEDLINE بین ژانویه 1959 تا مارس 2020 جستجو شدند تا گزارشهایی درباره اثر محافظ قلبی عسل شناسایی شوند. براساس بررسی ها 25 مقاله معتبر و دقیق در این بررسی مورد تاکید قرار گرفت.
بیماریهای قلبی عروقی یکی از مشکلات مهم بهداشت عمومی در سراسر جهان هستند. سکته قلبی شایعترین شکل بیماری قلبی عروقی است که ناشی از کاهش خونرسانی به قلب میشود. این میتواند منجر به عوارضی مانند آریتمی قلبی، تجمع متابولیتهای سمی و نواحی دائماً انفارکت شده شود.
در طول تاریخ، داروهای بسیاری برای مدیریت بیماریهای قلبی عروقی توسعه یافتهاند. با این حال، بسیاری از این داروها با عوارض جانبی همراه هستند. بنابراین، یافتن یک مکمل غذایی با تاثیرات مفید بر سلامت قلب و عروق، یک روند نوظهور در میان دانشمندان حوزه پزشکی بوده است.
علاقه به استفاده از عسل به عنوان یک ماده غذایی با اثرات مفید بر سلامت قلب با کشف اثر کاهنده چربی خون آن در یک مدل موش صحرایی آغاز شد. این مطالعه همچنین اثرات آنتیاکسیدانی و محافظت در برابر پراکسیداسیون لیپیدها را توسط عسل نشان داد. پس از آن، چندین مطالعه دیگر پیشبالینی و بالینی اثرات مفید عسل در کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی را تأیید کردهاند.
بسیاری از بیماریها از جمله بیماری های قلبی و عروقی با عدم تعادل بین استرس اکسیداتیو از طریق تولید ROS و سرکوب آن توسط آنزیمهای آنتیاکسیدانی مرتبط بودهاند. ترکیبات پلی فنولی موجود در عسل با اثرات آنتی اکسیدانی تاثیرات بسزایی در مهار رادیکال های آزاد دارد. درجه مهار رادیکال های آزاد بسته به منشا گیاهی عسل می تواند متفاوت باشد!
در بررسی های مختلف نشان داده شده که عسل با منشا گیاهی مختلف اثرات آنتی اکسیدانی و حفاظت کنندگی موثری برای قلب و عروق دارد.
پیری نیز میتواند یک عامل خطر کمککننده به بیماریهای قلبی عروقی باشد. یک تحقیق طیفسنجی مقایسهای بین موشهای جوان و پیر، بیان متفاوت پروتئین القا شده توسط پیری را نشان داد. درمان با عسل به نظر میرسد که تغییر بیان پروتئین مرتبط با پیری را بازگرداند. این نتیجه نشاندهنده اثر ضد پیری عسل در برابر آسیبشناسی مرتبط با سن، از جمله بیماریهای قلبی عروقی است.
این بررسی با موفقیت شواهد مرتبط با اثر محافظ قلبی عسل را شناسایی کرده است. عسل قادر به تعدیل اکسیداسیون، کاهش فشار خون، بازیابی ضربان قلب، کاهش نواحی انفارکت میوکارد، بهبود متابولیسم لیپیدها، اعمال خواص ضد پیری و کاهش آپوپتوز سلولی است. عسل به عنوان یک کاندید بالقوه به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مدیریت بیماریهای قلبی عروقی نشان داده شده است.