افراد مبتلا به دیابت با قند خون کنترل شده با نظر پزشک متخصص! می توانند در هر وعده یک تا دو قاشق چای خوری عسل مصرف کنند بدون این که نگرانی خاصی برای افزایش قند خون داشته باشند و از فواید بیشمار عسل برای سلامتی نیز بهره مند شوند
عسل به طور کلی برای افرادی که دیابت دارند و سطح قند خون آنها کنترل شده است، زمانی که به طور متعادل مصرف شود، بی خطر است. در مقایسه با شکر، که دارای شاخص گلیسمی ۸۰ است، عسل دارای شاخص گلیسمی ۵۰ است، به این معنی که عسل به عنوان یک منبع غنی از قندها، به میزان کمتری قند خون شما را افزایش می دهد!
اگر به دنبال راهی طبیعی و سالم برای کنترل قند خون خود هستید، مطالعهی مقاله جامع ما در سایت عسل قالی کوه را از دست ندهید. در این مقاله، به بررسی آخرین تحقیقات علمی در مورد خواص عسل برای بیماران دیابتی پرداختهایم. نگرانیهای خود را درباره مصرف عسل و تاثیر آن بر سطح قند خون فراموش کنید. ما به شما نشان میدهیم که چگونه عسل میتواند به عنوان یک مکمل غذایی موثر در کنار درمانهای پزشکی، به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند. با مطالعهی این مقاله، به تمام سوالات خود در مورد مصرف عسل در دیابت پاسخ خواهید یافت و با خیالی آسوده از خواص بینظیر این مادهی طبیعی بهرهمند خواهید شد.
استفاده از عسل طبیعی در بیماران دیابتی یکی از مهمترین سوالات حوزه عسل است که روزانه از ما سوال می کنید. سعی کردیم در یک مقاله کامل و با استناد و بررسی منابع علمی معتبر! به این سوال و نگرانی شما؛ پاسخ دقیق و علمی بدهیم. اگر تمایل دارید بیشتر در این زمینه بدونید با ما همراه باشید!
عسل یک ماده غذایی فراسودمند و طبیعی است اما همچنان یک قند طبیعی و کربوهیدرات است که میتواند سطح قند خون را افزایش دهد. بنابراین، اگرچه ممکن است برای افراد دیابتی نسبت به شکر سفید ایمنتر باشد، اما نباید به طور مکرر یا بیش از حد مصرف شود. علاوه بر این، برخی از عسلهای موجود در بازار حاوی قندهای مصنوعی هستند و باید از آنها اجتناب کرد.
این مقاله به بررسی این موضوع میپردازد که آیا عسل برای افراد دیابتی مضر است و همچنین نحوه تأثیر عسل بر قند خون را توضیح میدهد. همچنین مزایای بالقوه عسل برای افراد دیابتی، سالمترین انواع عسل برای خرید و موارد دیگر را مورد بحث قرار میدهد.
عسل چگونه بر قند خون تأثیر میگذارد؟
عسل طبیعی به عنوان یک ماده غنی از کربوهیدرات ها، انتظار میرود که بر سطح قند خون تأثیرگذار باشد. با این حال، در مقایسه با سایر قندها، تاثیر کمتری بر افزایش قند خون شما خواهد داشت.
یک مطالعه تأثیر گلیسمی عسل را در مقایسه با گلوکز در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بررسی کرد، با اندازهگیری سطح قند خون شرکتکنندگان یک و دو ساعت پس از مصرف؛ محققان دریافتند که با مصرف عسل، قند خون را افزایش میدهد اما میزان افزایش قند خون در افرادی که عسل مصرف کردند، کمتر از افرادی بود که شکر یا گلوکوز مصرف کرده بودند.
به طور مفید و خلاصه! عسل طبیعی در مقایسه با شکر و یا سایر شیرین کننده ها! شاخص گلیسیمی پایین تری دارد و انتخاب بهتری برای بیماران دیابتی است!
افراد مبتلا به دیابت روزانه چقدر باید قند مصرف کنند؟
انجمن قلب آمریکا مصرف قند را برای اکثر مردان بالغ حدود ۹ قاشق چایخوری و برای اکثر زنان بالغ و کودکان ۲ سال و بالاتر حدود ۶ قاشق چایخوری توصیه میکند. به طور کلی میزان مجاز مصرف عسل در هر وعده یک تا دو قاشق چای خوری است. با مصرف این میزان عسل قطعا پیک قندی نخواهید داشت و از مزایای و فواید سلامتی عسل نیز نهایت استفاده را خواهید برد. توجه داشته باشید در صورتی که ورزش سنگین و یا تحرک بالایی دارید می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری نیز استفاده کنید بدون این که نگران افزایش قند خون باشید!
روزانه یک تا دو قاشق چای خوری عسل (۱۲ تا ۲۴ گرم) عسل در هر وعده قابل توصیه است و میزان بیشتر از این حد در صورتی مجاز است که ورزش سنگین و یا تحرک بالایی در روز داشته باشید. مصرف بیش از حد و بدون قاعده عسل می تواند با افزایش بیش از حد قند خون، کبد چرب و ابتلا به چاقی همراه باشد!
مصرف عسل با آب لیمو تازه یا سرکه می تواند از پیک قندی و افزایش سریع قند خون جلوگیری نماید. در نتیجه قبل از مصرف عسل می توانید یک تا دو قاشق چای خوری سرکه طبیعی سیب یا انگور یا آب لیمو تازه مصرف کنید!
عسل بدون قند وجود دارد؟
عسل بدون قند وجود ندارد. برخی عسلها حاوی قندهای طبیعی هستند و برخی دیگر خالص، خام و تصفیه نشده هستند. با این حال، حتی عسل خالص نیز حاوی قندهای طبیعی است. ماهیت عسل یک ترکیب کربوهیدراتی است که بیش از ۸۰ درصد وزن عسل را قندهای ساده تشکیل داده است! عسل منبع انرژی و یک غذای بسیار پرانرژی است که توسط زنبورعسل به شکل هوشمندانه ای تولید شده است که بتواند در سریع ترین زمان، به بدن شما انرژی بدهد!
عسل طبیعی علاوه بر قندها که جز اصلی آن را تشکیل می دهد، حاوی عناصر معدنی، ویتامین ها، ترکیبات پپتیدی و پروتئینی همچون آنزیم ها و ترکیبات پلی فنولی با اثرات آنتی بیوتیکی و آنتی اکسیدانی است! ش
اگر دیابت دارید، عسل های طبیعی، تازه، سالم و خام و با شاخص گلیسیمی پایین تر همچون عسل کنار، عسل زول، عسل اقاقیا و عسل آویشن انتخاب خوبی برای مصرف است!
آیا عسل های تقلبی برای افراد مبتلا به دیابت بیخطر است؟
عسل های تقلبی و بی کیفیت که در اغلب سوپرمارکت ها و هایپرمارکت ها به قیمت های ارزان و با تخفیف های زیاد ارائه میشوند، به لحاظ استانداردهای ملی و بین المللی و براساس گزارش رسمی اتحادیه بین المللی زنبورداران Apimondia؛ این محصول عسل نیست و نوعی تقلب محسوب شده و به هیچ وجه ارزش غذایی و دارویی عسل را نداشته و حتی مصرف آن برای سلامتی مضر است! مصرف این محصولات تقلبی برای بیماران دیابتی باعث افزایش قند خون میشود و به هیچ وجه قابل توصیه نیستند!

آیا خوردن عسل طبیعی برای افراد مبتلا به دیابت فوایدی دارد؟
مطالعات مختلف علمی نشان می دهد که عسل طبیعی مزیت هایی در مقایسه با سایر قندها و ترکیبات کربوهیدراتی دارد از جمله:
- عسل طبیعی شاخص گلیسیمی پایین تری در مقایسه با شکر و قند و .. دارد! به این معنا که قند خون شما را به میزان کمتری افزایش می دهد و انتخاب بهتری برای مصرف هستند.
- عسل طبیعی علاوه بر قندهای طبیعی، حاوی ترکیبات فراسودمند با ارزش غذایی و دارویی بالایی همچون ویتامین ها، عناصر معدنی، ترکیبات پلی فنولی و ترکیبات پروتئینی و آمینواسیدهای آزاد می باشد که این ترکیبات به عسل طبیعی ارزش غذایی بسیار بالاتری در مقایسه با قند و شکر می بخشد! این ترکیبات با اثرات آنتی اکسیدانی و مهار کردن رادیکال های آزاد؛ موجب کاهش عوارض بیماری دیابت می شود.
- برخی مطالعات نشان میدهند که عسل نسبت به سایر قندها پاسخ انسولین بیشتری را تحریک میکند. از این رو، برخی افراد حدس زدهاند که عسل در واقع برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. با این حال تصمیم گیری دقیق و علمی در این زمینه نیازمند تحقیقات علمی بیشتر است.
- محققان دانشگاه تورنتو دریافتند که مصرف روزانه عسل خام و تصفیه نشده ممکن است کلسترول و تریگلیسیریدها را کاهش دهد و در عین حال قند خون را تثبیت کند.
- به هر صورت حتی در افراد دیابتی نیز مصرف روزانه قندها برای تامین انرژی واجب و ضروری است! در بین قندهای مختلف! عسل طبیعی بهترین انتخاب برای تامین قندها و کربوهیدرات هاست!
مطالعات آزمایشی انجام شده در سالهای اخیر را ارائه میدهد که عسل را به عنوان یک عامل ضد دیابتی جدید معرفی میکنند که ممکن است برای مدیریت دیابت و عوارض آن اهمیت بالقوهای داشته باشد و همچنین تأثیرات بالقوه و چشماندازهای آینده استفاده از عسل به عنوان یک عامل ضد دیابتی را برجسته میکند.
به خاطر داشته باشید که مصرف هر نوع قندی، از جمله عسل، میتواند سطح قند خون شما را افزایش دهد. بنابراین، نباید از عسل برای درمان هرگونه بیماری بدون مشورت با پزشک خود استفاده کنید.
بهترین عسل برای بیماران دیابتی کدام است؟
عسل های طبیعی، تازه، سالم، خام و با شاخص گلیسمی پایین تر همچون عسل کنار، عسل زول، عسل اقاقیا و عسل آویشن بهترین انتخاب برای مصرف عسل برای بیماران دیابتی است.
عسل های تقلبی و بی کیفیت موجود در بازار که از کیفیت، اصالت و سلامت آن ها کاملا مطمئن نیستید به هیچ عنوان توصیه نمی شود. توجه داشته باشید که محصولات تقلبی و بی کیفیت که صرفا شیرین هستند و در بازار به عنوان عسل عرضه می شوند به هیچ عنوان مزایای عسل طبیعی را نداشته و حتی می تواند باعث افزایش قند خون شما شوند و نگرانی های جدی برای به خطر انداختن سلامت مردم نیز خواهند داشت!
آیا عسل جایگزین خوبی برای شکر است؟
عسل حاوی قندهای طبیعی است، اما همچنین منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای محافظ است و شاخص گلیسمی پایینتری نسبت به شکر دارد و ارزش غذایی و فواید سلامتی بسیار بیشماری برای بدن دارد که به هیچ عنوان با شکر قابل قیاس نیست. شکر، سم سفید و کالری خالص است که تحقیقات علمی جدید ثابت کرده است که بسیاری از بیماری های عصر حاضر همچون دیابت، کبد چرب، چاقی و بیماری های قلبی عروقی و خودایمنی با مصرف قند و شکر در ارتباط است!
توصیه پزشکان و متخصصان علوم تغذیه این است که مصرف عسل را جایگزین قند و شکرهای مصنوعی کنید تا سالم بمانید! البته عسل طبیعی، تازه، سالم، خام و به میزان متعادل!
آیا میدانستید عسل میتواند دوست شیرین دیابتیها باشد؟ مطالعات علمی نشان دادهاند که عسل با داشتن شاخص گلیسمی پایینتر نسبت به شکر، نوسانات قند خون را کمتر تحت تأثیر قرار میدهد. علاوه بر این، ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی عسل، به بهبود مقاومت به انسولین و کاهش عوارض دیابت کمک میکند.